Ovoce a co za ním stojí.
Když se řekne čerstvé ovoce, musí pocházet z nějakého místa. Většinou se jedná o rodinné farmy, které pěstují ovoce rok co rok. Kvalita sadů je důležitá, stejně co se týče pěstování, ošetření stromů na podzim a stejně pečlivé ošetření na jaře. I o sady se lidé musí starat, aby rodili kvalitní plody a vás tak pěstování ovoce mohlo živit. Některé rodinné firmy jsou tradiční a jdou přírodní cestou a jiné pěstují ovoce jinou cestou. Nikdo neví, kolik stojí práce a povinností, abyste si mohli v supermarketu koupit šťavnatá čerstvá jablka. Není to jen tak, je to hodně práce. Ano když se o stromy nebudete starat, tak vám přestanou rodit, nebo chytí nějakou nemoc, napadne je nějaký škůdce a podobně.
Nikdo kdo nepěstuje ovocné stromy ani netuší, kolik takových nemocí pro ovocné stromy existuje. Jsou to nemoci, které se týkají listů na stromech. Když nemáte zdravé listy, nebudete mít kvalitní ani plody. Dále jsou to nemoc plodů. Ani jedna varianta není dobrá pro ovocný strom a s velkou pravděpodobností, když se nakazí jeden strom, nemoc se může šířit i na stromy ostatní. Proto je potřeba řešit nemoci co nejdříve. K takovým sadům patří i spousta pověřených osob, kteří se o sady starají. Stejně tak je potřeba vhodné vybavení na ošetření a samotný sběr.
Například v období sběru je důležité mít potřebné náčiní, do kterých se dají plody sbírat, většinou se jedná o plastové bedny, ve kterých se ovoce dobře uskladní a nic se mu nestane. Mohou se v nich přepravovat, ale i skladovat a uchovat na delší dobu. Mají ideální podmínky. Dají se v nich lehce přepravovat, když se poskládají jedna na druhou. Jsou dobře zabezpečeny a dostanou se na místo činu v pořádku a mohou jít rovnou do prodeje. Jen je stačí vyskladnit do pultů a můžete si je koupit. Pak si už na nich můžete jednoduše pochutnat nebo je využít do pečení, například do štrůdlu.